Varannan

Som musik- och skivnörd är jag alltid sugen på ny musik, och ett väldigt praktiskt och underhållande sätt att möta det behovet är något som kallas varannan. För den som inte orkar läsa länken så går det kortfattat ut på att alla tar med sig ett överenskommet antal skivor, ofta 30 st. Sedan samlas man hos någon med döva/döda/förlåtande grannar och brassar loss. Alla spelar en låt var, och poängen är att försöka följa upp föregående låt på något sätt. Detta gör att man bland sina 30 skivor måste ha en väldig bredd. Oftast lottar vi om ordningen några gånger under en kväll så man får följa några olika personer. Till allt detta dricker man lite lagom (man vill inte missa något!) och äter god mat. Vi når i bland över 100 spelade låtar i en sittning, vilket med en hel del låtar på 10+ minuter och en middagspaus kan betyda att vi kalasar i 15-16 timmar.

Nu på lördag 15:e december ska vi slå till igen, och eftersom jag och Emelie är värdar kommer jag strömma hela grejen på nätet för den som vill lyssna. Vi publicerar också spellistan kontinuerligt. Om jag inte drabbas av akut minnesförlust kommer jag publicera en postning här strax innan vi börjar, med lyssnings- och spellistelänkar. Oddsen för att jag dessutom ska lyckas spela in allt får ses som rätt usla, men jag ska göra ett försök i alla fall.

Comments are closed.